FINN FRAM-dagen 29. mai  - finner jeg fram??

 

 

I samtlige av våre fylker og på til sammen nesten 60 steder blir det i år arrangert FINN FRAM-dag! Til sammen kan det bli tusenvis av barn og voksne som kan få oppleve en spennende aktivitetsdag med fokus på kart og kompass. Det legges opp til en opplevelsesløype med utgangspunkt i et sentralt sted eller utfartssted. På startstedet og underveis skal det være mulig for deltakerne å få instruksjon. Deltakerne skal bruke kart for å finne fram mellom postene. Noen av postene kan være bemannet og ha oppgaver eller aktiviteter som for eksempel kanopadling, fisking, natursti, klatring… Dette er en dag friluftsorganisasjonene samarbeider om, og aktivitetene vil variere fra sted til sted - men moro blir det! 

Gå inn på aktiviteskalenderen www.friluftslivet.no og aktivitetskalender i høyre marg og finn ut om det er en FINN FRAM-dag i nærheten av der du bor. Oversikt blir også lagt ut på NOFs hjemmeside på Friluftslivets År siden.

Noen har sikkert spurt seg selv:
FINNER JEG FRAM?
Hva skal til for å kunne si at jeg kan bruke kart og kompass, jeg finner fram i ukjent terreng?

Til FINN FRAM-dagen skal brosjyren ”FINNER JEG FRAM?” være klar. Den skal inneholde hvilke elementære ferdigheter man må beherske for å kunne si JEG FINNER FRAM.

Bruk sommeren til å øve på å bruke kart og kompass – finn tur-orienteringsposter, gå Vitalturen (www.vitalturen.no) og Trim Norge på langs – og bli med på ”FINNER JEG FRAM?-testen” til høsten!